Organizăm tururi de oraș în Timișoara și împrejurimi. Tururile sunt făcute de către un ghid atestat, iar opinia noastră că un tur de oraș este cea mai rapidă și plăcută metodă de a cunoaște regiunea, de a descoperi legendele locale sau poveștile autentice. Deși regiunea Banatului nu este o regiune intens promovată din punct de vedere turistic, vă asigurăm că are de oferit numeroase atracții istorice, naturale, de peisaj.

Descoperiți orașul Timișoara

Un oraș multicultural, un oraș care a cunoscut ocupația otomană, pe cea austro-ungară, comunismul, și primul oraș liber din România.

Tur clasic al Timișoarei

Vom face o plimbare prin cele mai importante piețe din oraș, vom începe în Piața Maria, locul de unde a pornit Revoluția din 1989, mai întâi ca o idee; continuăm în Piața Victoriei unde aflăm istoria, detaliile arhitectonice, admirăm clădiri impozante, vom admira muzeul picturilor din Catedrala Ortodoxă, ne vom plimba pe străzile cochete din Piața Libertății, toate pline de legendă și povești. Vom ajunge în Piața Unirii, cea mai frumoasă din oraș, un loc ciudat care îl vom descoperi împreună. Vom încheia plimbarea în unul din restaurantele din zonă, la un pahar de vin local.

Turul mare al Timișoarei

Pentru turiștii noștri pasionați de descoperirea locurilor, vom lărgi turul nostru și, pe lângă partea centrală, vom vizita câteva cartiere faimoase, ce ne vor permite să cunoaștem viața locală așa cum este ea. Vom vizita locuri care au existat încă de la începuturile orașului și care au influențat viața sa.

Turul Revoluției

Vom începe acolo unde s-a ivit sâmburele Revoluției, ca idee de libertate, vom asculta povești personale și incredibile trăite de oameni în acele zile și vom vizita Memorialul Revoluției, un muzeu ce păstrează fotografii și documente, iar pentru doritori, vom face o vizită și în cimitirul revoluționarilor.

Turul bisericilor din Timișoara

În cadrul acestui tur vom vedea mai multe biserici, de diferite religii, care vor arăta cum în oraș se împletesc mai multe culturi și cum a evoluat orașul de-a lungul istoriei, în toate perioadele sale.

Degustare de vin la Recaș

La 25 km de Timișoara se află satul Recaș, o zonă binecunoscută pentru vinul de bună calitate pe care îl produce. Este o plăcere să respirăm aerul curat de pe dealurile scăldate în soare și să luăm o înghițitură din vinul locului.

Degustare de vin la Păuliș

La 80 km de Timișoara se află o mică zonă viticolă, cu vinuri produse în cantități mici, dar de o calitate deosebită. Zona este foarte pitorească și tradițională. Va fi un fel de călătorie în trecut, vom vedea tradiții unice.

Castelele și cetățile din Banat

Vom pleca cu mașina spre câteva cetăți și fortărețe din Banat. Cu toate că majoritatea nu sunt renovate, vom învăța despre Gloria trecută a locurilor. Poate cel mai cunoscut este Castelul Săvârșin, reședința ocazională actuală a familiei regale a României, un bun exemplu a vechiului și noului stând împreună. Cetatea Șoimoș, Castelul Corvineștilor sau Cetatea de la Deva sunt alte exemple.

Un tur al Banatului montan

Acest tur ne va purta parcă în timpuri trecute, vom vizita sate tradiționale, dar punctul cel mai frumos al excursiei sunt peisajele unice în lume, peisaje ascunse unui turist grăbit, peisaje care ascund adevărate paradisuri. Zona Dunării, cu Cazanele, sau Munții Banatului, vor satisface curiozitatea oricărui turist.